İçindekiler
Ev veya işyeri taşımanın en zorlu kısmı eşyaların toplanmasıdır. Mesafe ister kısa ister uzun olsun en önemli noktaların başında eşyaların zarar görmeden yeni adreslerine ulaşmaları gelir. Bu kapsamda da taşınırken eşyalar nasıl paketlenir sorusu önem kazanıyor. Eşyaların sorunsuz bir şekilde yeni adreslerine ulaşmaları için bazı noktalara dikkat etmelisiniz.
Taşınırken Eşyaların Paketlenmesi İçin Nelere Dikkat Edilmeli?
Taşınmak üzere olanlar için en büyük zorluklardan birisi eşya paketleme işidir. Çünkü eşyalar doğru şekilde paketlenmezse zarar görebilir. Eşyaların zarar görmesi veya kırılması ise büyük masraflara sebep olabilir.
Sorunsuz taşınma işlemi için yapılacaklar başında gelen paketleme işlemi doğru şekilde uygulandığında yeni adresinize vardığınızda kötü sürprizler yaşamanızın önüne geçecektir. Bu yüzden çeşitli aşamalara dikkat ederek eşyaların paketlenmesini gerçekleştirebilirsiniz.
Mobilyaları Paketleme
Eşya paketleme gerektiren en önemli eşyaların başında mobilyalar geliyor. Genellikle eşya taşımak için gereken malzemeler arasında koli ve bant kullanılıyor olsa da bu sorunsuz bir taşıma işleminin yapılması için yeterli değildir. Haliyle eşyaların taşınma için zarar görmemeleri adına farklı malzemeler kullanılması gerekir. Eşya taşımak için malzemeler başlıca şu şekildedir:
- Kanepe ve yatak örtüsü
- Korumalı naylon
- Plastik kaplama
- Oluklu kartonlar
- Köpük / strafor
- Plastik büyük poşet – torbalar.
Bu malzemeleri temin ettikten sonra ise mobilya taşımacılığı için diğer işlemlere geçebilirsiniz.
Mobilyaların Taşınmaya Hazırlanması
Eşya paketleme öncesinde ilk olarak eşyaların tozunu veya kirlerini almak gerekiyor. Özellikle bunu yapmak yeni adresinize vardığınızda ve eşyalarınızı yerleştirirken önemli bir kolaylık sunacaktır. Aynı zamanda toz ve benzeri atıklar taşınma esnasında eşyalarınıza zarar da verebilirler.
Sonraki aşamada ise kolay nakliye olması için mobilyaların eğer bulunuyorsa ayaklarını, kol kısımlarını ve tokmak gibi parçalarını sökmelisiniz. Şifonyer, dresuar gibi mobilyalarda sık olan çekmeceler de mutlaka çıkarılmalıdır. Bu sayede mobilya hem taşıma esnasında hafifleyecek hem de daha güvenli şekilde taşınacaktır.
Bu aşamada taşınma için mobilyaların sökülmesi işlemi için şarjlı vidalama gibi aletleri kullanabilirsiniz. Hemen hemen her mobilya demonte edilebilir ve dikkatli bir şekilde söküm işlemini yapabilirsiniz. Mobilyaları sökme eşyaların nakliye aracına daha kolay yerleştirileceğini sağlayacağı gibi taşınma esnasında da olası hasarların önüne geçebilecektir. Mobilyaları sökerken her mobilyadan çıkan vida gibi küçük parçaları da karıştırmamak adına küçük bir poşete koyup poşetin üstüne mobilyanın adını yazabilir veya sökülmüş mobilyanın üstüne poşeti yapıştırabilirsiniz.
Söküm işlemi tamamlandıktan sonra mobilyaları paketlemek için kaliteli malzeme kullanılmalıdır. Kanepe veya koltuk gibi mobilyalar büyüklükleri sebebiyle karton kutuların içine giremeyecekleri için öncelikle koruyucu örtü ile sarılmalı, sonrasında ise sıkıca bağlanmalıdır. Ayna ya da cam ürünleri içeren eşyalarınız için de kırılmayı engellemek için balonlu naylon kullanabilirsiniz. Bu türden kalınlık olarak ince olan eşyalarınızı naylona sardıktan sonra oluklu kartonların arasına yerleştirip daha sağlam hale getirebilirsiniz.
Mobilyalarınızın ayak kısımları yekpare haldeyse yani sökülmemişse ayakların zarar görmemeleri için balonlu naylonu ayak kısımlarını saracak şekilde dolayabilirsiniz.
Mobilyaların paketleme işlemi tamamlandıktan sonra ise en önemli kısım nakliye aracına yerleştirilmeleridir. Bu aşamada ise profesyonel nakliye firması ile çalışmak büyük önem taşır çünkü bu sayede mobilyaların araca en doğru şekilde yerleştirilmeleri mümkün olacaktır.
Kırılacak Eşyaların Paketlenmesi Nasıl Yapılır?
Mobilyalar dışında en önemli eşyaların başında kırılacak eşyalar gelir. Bunlar bilgisayar, televizyon gibi elektronik aletlerden cam, porselen, seramik gibi hammaddeler içeren eşyalara kadar geniş bir yelpazeye sahiptir. Bu tarz kırılma ihtimali olan eşyalarınız için boyutlarına göre paketleme işlemi yapılmalıdır. Eğer bardak, tabak, televizyon gibi görece küçük olan eşyalarınız söz konusuysa bu durumda balonlu naylon ile etrafları sarılmalıdır. Sonrasında ise koruyucu örtü ile sarılmalıdırlar. Bardak ve tabak gibi daha küçük eşyalarınız için ise aralarına gazete kağıdı koyup koli içine yerleştirebilirsiniz. Beyaz eşyalarınız içinse doğrudan koruyucu örtü ile sarıp etrafından ip ile bağlamak yeterli olacaktır.
Kıyafetler Taşınma İçin Nasıl Paketlenir?
Taşınırken eşyalar nasıl paketlenir sorusu için bir diğer önemli nokta kıyafetlerdir. Kıyafetlerin kırılma gibi durumları olmadığından diğer eşyalara göre daha kolay şekilde taşıma işlemini yapabilirsiniz. Ancak bu noktada da kıyafetlerinizin karışmaması veya kaybolmaması için dikkatli olmalısınız. Kırışması sorun olmayacak kıyafetlerinizi çöp poşeti gibi büyük poşetlere koyabilir, kırışacak olanları ise katlayarak koli içine yerleştirebilirsiniz.
Eşya taşıma sürecinde paketleme zahmetli olduğu için tüm bu süreci daha kolay halletmek için dilerseniz profesyonel eşya paketleme hizmeti alabileceğinizi de unutmamalısınız!